Olseröds Konsthall – En ny mötesplats för samtidskonst på Österlen.

Den 24 mars 2016 öppnar Olseröds Konsthall med utställningen Gösta Wallmark-Måleri, Viveka Wallmark-Keramik.
Det blir startskottet för en ny plats där samtida konst och även design kan visas under det intensiva sommarhalvåret i sydöstra Skåne. Det blir tre utställningar per säsong där varje är två månader lång. Just för att låta den rörliga konstpubliken få en bra chans att se varje utställning.
Axel & Anette Mörner är nyinflyttade i den vackra kringbyggda gården på Olserödsvägen 52. Efter att ha spenderat merparten av sina liv i Stockholm kände paret att ett nytt kreativt kapitel borde skrivas och då föll tankarna på Skåne där paret tidigare har tillbringat sina somrar.
Att det blev Olseröd var mer en slump, paret hade siktat in sig på slättlandet mellan Simrishamn och Hammenhög. Men när de besökte gården i Olseröd föll de för den variationsrika naturen i området och hur pietetsfullt huset var renoverat. Det är samtidigt intressant att ÖSKG (Östra Skånes konstnärsgille) har sina rötter här.

Axel har bakgrund som gallerist (Galleri Tre och Galleri Axel Mörner) där konstnärer som Fredrik Wretman, Klara Kristalova och Karl Holmqvist har ställt ut. Han har även arbetat som konstrådgivare med stor kunskap om den inhemska och internationella konstscenen, medan Anette arbetar som inrednings stylist. 2013 gav hon ut de båda praktverken “Att Leva Med Konst” och ”Konstnärer och Deras Ateljéer”, den första en exposé över 22 hem hos konstsamlare och design frälsta. Den andra boken en genomgång av 26 konstnärers kreativa rum med tex Makode Linde, Cajsa von Zeipel och Astrid Sylwan. I anslutning till konsthallen kommer Anette ha en liten butik med böcker samt konst och design föremål.

Mer info och pressbilder kontakta Axel:

Axel Mörner
070-4915977
axel@olserodskonsthall.se

Anette Mörner
073-5295880
anette@anettemorner.com

Besöksadress:
Olserödsvägen 52
Olseröd

Postadress:
Olserödsvägen 52, 29795 Degeberga

Vi ligger mellan Degeberga och Brösarp i Kristianstads kommun.
Åk hit med buss: Skåne expressen 3 och 4, hållplats Olserödsvägen.
Lat 55,79 – Long 14,15

Foto: Madeleine Söder