Eva Larsson

Eva Larsson
20190806—20190929
Olseröds Konsthall stället ut:
Eva Larsson

Vernissage 10 augusti kl 13.00-17.00

Teckningar, skulpturer och objekt.

Samtal med konstnären kl 14.00

Utställningen pågår till 29 september 2019

Olserödsvägen 52, Olseröd

www.olserodskonsthall.se

Ända sedan Eva Larsson tog examen på Den Kunglige Danska Kunstakademi (1990) har hon dissikerat samhällets patriarkala strukturer på sitt eget lågmälda sätt: från det gemensamma arbetet Bob Smith Project (med Ann Lislegaard, Christine Melchiors och Susan Hinnum) till de intrikata och arbetsintensiva mönsterteckningarna hon arbetar med idag. Larsson tar på sitt subtila vis ett grepp om de manliga minimalisterna och bearbetar dem på ett raffinerat vis. Strikta mönsteruppbyggnader som monteras i kuber, stjärnformationer som placeras över stora väggfält och minutiöst utförda streck som strålar ut från olika punkter på ytan visar på vikten av det värdefulla handarbetet. Det blir nästan svindlande vackra bilder som Larsson skapar med enkla medel. Paraleller kan dras från Agnes Martins exakta arbetade ytor till Mike Kelleys funna handarbetsobjekt som innehåller mycket ömhet och energi. 

I konsthallen kommer Eva Larsson att visa verk från de senaste årens produktion: de ovan nämnda teckningarna med olika strålmönster, kubskulpturer och även en valnöt från Dalis målning Wilhelm Tells Gåta.

Det blir även en svit nya arbeten som tar avstamp i de tidigare teckningarna. Vi är mycket glada att få visa Eva Larssons konst på Olseröds Konsthall

Välkomna

Axel och Anette Mörner

070-4915977