20181101

Nu är säsongen med utställningar slut! Vår sista var med Jårg Geismar & Johan Röing med titeln Discrete. Ett uppskattad möte med två gamla kursare från Dusseldorf kunstakademi, som nu deltog i en gemensam utställning. Jårgs fragila folieobjekt samspelade fint med Johans rigida träskulpturer i abstrakt tradition. Båda konstnärerna går nu vidare mot nya utmaningar och ställer ut i Tyskland och Frankrike. Vi önskar dem lycka till.

Fredrik Wretman arbetar på en ny skulptur som är beställd till Östermalms Saluhall, vi återkommer om det.

Åsa Jungnelius avslutar sin utställning på Fullersta gård som rönte fler recensioner, vilket var kul eftersom det inte blev så många från vår utställning i april-maj i år när hon ställde ut med Josefin Gäfvert i Tête-à-tête som var annars mycket uppskattad.

Åsa har fortfarande kvar den stora entrékulissen framför ArkDes på Skeppsholmen, passa på att se den!

IMG_0445

20180730

65A36C6E-C861-48B9-95F5-7D65DF3C7EA92DE16DD4-2BCE-4FED-A4FF-54AB7816BBD396F588AE-C8D7-48E5-B358-AD4E670DF8C6

Press från Fredrik Wretmans utställning ”flames,caves,portals and flowers”

20180522

GDPR
EU:s nya förordning om dataskydd, GDPR (General Data Protection Regulation), träder i kraft i samtliga EU-länder den 25 maj. Det innebär större krav på alla som hanterar mycket kunddata med personuppgifter, och syftar till att öka skyddet för personuppgifter och förhindra att data används på integritetskränkande sätt.

Olseröds Konsthall har sparat din mailadress. Uppgifterna lämnas inte vidare på något sätt, utan används endast av konsthallen för utskick.

Vi vill härmed försäkra oss om att vi i framtiden får fortsatt förtroende från dig att skicka information om vår verksamhet och inbjudningar till vernissage och evenemang.

Om du godkänner att vi lagrar din e-postadress och dina kontaktuppgifter, behöver du inte göra något alls. Vill du däremot att vi tar dig bort dig från vår sändlista ber vi dig returnera de mail vi skickar så blir du borttagen.

20180424

Det blev en bra artikel i Kristianstadsbladet av Sune Johannesson om utställningenTête-a-tête med Åsa Jungnelius och Josefin Gäfvert.

298D0B8C-26F5-4FE1-B9BF-512EAD4BC8E0

20180307

Årets säsongsöppning på Olseröds Konsthall blir som vanligt på skärtorsdagen innan den stora konstrundan drar igång på Österlen.

Tête-à-Tête med Åsa Jungnelius och Josefin Gäfvert blir vår första utställning i år.

Samtidskonsten är i ständig förändring, de senaste åren har både textil och glas blivit upphöjda till de fina konstarterna. Tidigare sågs de mer som bruks och prydnadsföremål och inte direkt konst. Åsa Jungnelius har nästan egenhändigt ställt allt på sin kant med sin syn på glaskonst. Hon tänker mer på förhållandet mellan material och uppfattningar från betraktaren, hur vi ser på glaset i ett samtida tillstånd. Hon trakterar det fragila materialet som om det vore marmor eller en enkel plast, först måste man rasera för att bygga upp. Som kvinna har hon fört fram sin konst både ur ett genusperspektiv och med sina frågeställningar med hänvisningar till populärkultur och då speciellt kvinnans roll i samhället. I denna utställning kommer hon att visa några välkända objekt samt nya skulpturer.

Josefin Gäfvert har med sina vävda mattor fått ett stort gehör från både den professionella handarbets världen och konstvärlden. Att arbeta med något så traditionellt och ändå lyckas skapa sådana vackra och nyskapande arbeten kräver ett stort förstånd för teknik och material men även förmågan att se på sin egen situation som ung mor och konstnär i en relativt konservativ värld. Vi kommer att visa flera av hennes vävda mattor som ofta är dubbelvävda av material som hon framställer själv och framförallt färgar själv. Färgerna spelar en viktig roll i hennes konstnärsskap.9

20180122

Nu kan vi med glädje presentera årets utställare: Först ut på skärtorsdagen är Josefin Gäfvert & Åsa Jungnelius; Fredrik Wretman är årets andra utställare med start i början av juni. Den tredje och sista utställningen är med Jårg Geismar & Johan Röing med början i augusti till den sista september. För mer precisa datum ber vi att få återkomma inom kort.

20171211

Nu har vi äntligen fått in en sändning av boken “Att leva med konst och design” av Anette Mörner. En inblick i hur privatpersoner skapar sina hem med högkvalitativ konst och design. 300:- frakt tillkommer. Kontakta Axel Mörner på axel@olserodskonsthall.se – tel 070-4915977

bild-1

20171126

Gösta Wallmark in memoriam

Konstnären Gösta Wallmark har gått bort och lämnar ett tomrum efter sig, men även många fina minnen som vi kan glädjas åt. Hans konst finns kvar åt eftervärlden, som hans glada personlighet och alla fina arbeten och uppdrag han utförde under sitt liv. På Karlavägen 100 i Stockholm finns hans monumentalkonstverk Gul Vägg för allmän beskådan, han utförde även hela färgkodningen för Garnisonen som fastigheten är benämnd. På Gotland vid stranden i Bläse står hans skulptur Port mot Havet, i närheten ligger hans hem där Gösta och Viveka skapade ett vackert och tidlöst hem. Och många är de som har en målning av Gösta som alltid hade en poetisk blick i sina arbeten, det abstrakta måleriet var ständigt i rörelse och mot slutet gick han in i en ny fas med sina punkter som så småningom bildade rader. Jag och Anette är väldigt glada att vi fick ställa ut dessa målningar tillsammans med Vivekas keramik. Utställningen blev fint omskriven och Gösta var väldigt lycklig över det. Nu har han satt en symbolisk punkt för en lång karriär som vi alla kan glädjas åt framöver.

spår I

20171024

Mellan 4 augusti och 30 september visade vi utställningen Multi-Purpose med konstnärerna Stefan Johansson och Eva Schildt. Det var ett möte mellan Stefans abstrakta multi-koloristiska målningar och Eva Schildts unika designobjekt. Ett mycket uppskattat tilltag som besökarna ofta återkom till. Läs artikeln om utställningen här. Det kom även en fin recension av utställningen som Thomas Kjellgren skrev, läs här. Bild: Stefan Johanssons målning “Elementar”, 2017, akryl på duk, 140 x 135 cm. 33.000:-

elementarsj

20170721

Utställningen “If it happened it will last forever” har tidigare fått en artikel skriven inför utställningen av Sigrid Nurbo på Kristianstadsbladet. Läs här.

Det blev även en recension skriven av Thomas Kjellgren för Kristianstadsbladet. Läs här.

Lukas Göthman

Lukas Göthman

image-1

Sofie Proos